Opdrachtgever
Zuyderland Care
Project

Kantooromgeving ondersteunende diensten

Jaar

2019

Projectleden
  • Wiel
  • Maike
  • Gita
  • Sanne
Onze inzet
  • Projectcoördinatie
  • Interieurontwerp
  • Logistieke begeleiding
  • Prijs- en contractvorming
  • Communicatie
  • Verandermanagement
  • Esthetische directievoering

“Onder grote tijdsdruk toch zorgvuldig werken”

Phidias en Zuyderland vonden elkaar toen Zuyderland op zoek was naar een nieuwe locatie. Toen het oog op de Parklaan was gevallen, vroegen ze Phidias als projectregisseur voor de verbouwing en de verhuizing en als expert interieurarchitectuur en inrichting. “De tijdsdruk was een uitdaging, maar iedereen is tevreden en blij verhuisd.”

Zuyderland

Een nauwe samenwerking

Maike was nauw bij het Zuyderland-traject betrokken. “De projecteigenaar van Zuyderland wist zelf heel goed hoe je een bouwtraject aanpakt, maar hij kreeg op alle gebieden ruggensteun van ons: bij het ontwerp, tijdens de realisatie, bij logistiek van spullen en mensen, financieel en communicatief. We hadden vooral een grote rol op interieurgebied.” Phidias werkte nauw samen met bouwers en installateurs. Die samenwerking verliep soepel en dat moest ook wel, want de periode waarin alles moest gebeuren, was extreem kort.

Optimaal resultaat

“De bouw was al gestart, toen wij begonnen met ontwerpen. Dat is natuurlijk niet de gebruikelijke volgorde, maar nood breekt wet. Wat betreft het spanningsveld tussen financiën en ontwerp zijn wij flexibel en schaven we bij waar nodig. Een optimaal resultaat halen uit het vooraf gestelde budget, daar doen we het voor. De karakteristieke materialen die we aantroffen in de kern van het gebouw hebben we daarom ook behouden en onderdeel gemaakt van het ontwerp.”

Werken in zones

Bij het ontwerp zijn we uitgegaan van kringen, die de mate van activiteit vertegenwoordigen. Zodra je de werkgebieden inloopt kom je eerst de vergaderruimtes tegen. Deze zijn bewust direct gesitueerd aan de actieve kern van het gebouw, om verstoring op de werkplekken te voorkomen. Vervolgens passeer je de open werkplekken om je aan het einde van de ruimte terug te kunnen trekken in een van de concentratiewerkplekken.

Een faciliterende kern

“Een van de doelstellingen van Zuyderland was om samenwerking tussen verschillende bedrijfsonderdelen te vergroten.” De kern van het gebouw is tussen de verdiepingen met elkaar verbonden door het trappenhuis en door de open verbindingen in de vorm van vides. Deze ruimtes zijn informeel ingericht en naast verkeersruimte bedoeld voor spontane ontmoetingen in een ontspannen sfeer. Ook het restaurant, de pantry’s en de conferentiezaal zijn in directe verbinding met deze zone.

Meedenken

Zoals bij Phidias gebruikelijk is, werden de gebruikers van het pand betrokken bij het interieurontwerp, met name de ruimtelijke indeling. “We hadden geen tijd om uitgebreid te praten over alle mogelijkheden, want de bouw ging ondertussen gewoon verder. Toch hebben we de mensen serieus laten meedenken over verschillende aspecten van hun nieuwe werkplek, onder andere via een enquête en door het opzetten van een referentiegroep.

Benieuwd wat we voor jouw kunnen betekenen?

Kom op de koffie, we wisselen graag even van gedachten.